Meclis komisyon başkanı: Bana atılan cisimle ilgili şikâyetçi olacağım

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Mart 2012 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifinin görüşmelerinde yaşanan kavgayı değerlendirirken, "Başıma atılan cisimle ilgili prosedürü öğrenip, şikâyette bulunacağım. Böyle bir tezgâh ancak bu kadar ucuz atlatılabilirdi." dedi.

Nabi Avcı, NTV'ye yaptığı açıklamada, son güne kadar 91 saat 41 dakika çalıştıklarını ancak 6 madde geçirebildiklerini vurguladı. CHP'li bir milletvekilinin 'Kan dökülür, müsebbibi siz olursunuz.' tehdidinde bulunduğunu kaydeden Avcı, şöyle konuştu: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerin toplantı salonunda bulunması ve komisyon çalışmalarının engellenmesi" talimatını verdi. İki gün önce KİT Komisyonu'nda yapılan toplantıda kürsüye yürüyerek komisyonu çalışamaz hale getirdiler. İki saat ara vermek zorunda kaldık. Kendi komisyon odamızda işgal edilecek kürsü yok. CHP'liler salonun küçük olduğu gerekçesiyle toplantının daha büyük olan KİT Komisyonu salonuna alınmasını istediler. 'O salon sabıkalı, orada nahoş olaylar oldu. Olay çıkmaması konusunda söz verir misiniz?' dedim. Başından beri keşke böyle olmasaydı, görüşmeler makul bir müzakere zemininde yürüyebilseydi. Uyarılarımıza, ricalarımıza rağmen bunu CHP'lilere anlatamadık."

'SAHLEP İSTEDİLER, GİDİP GETİRDİK'

Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dediğini aktardı. Başbakan'ın yaşananları televizyondan izlediğini vurgulayan Avcı, "'Size bir zarar geldi mi?' diye sordu. Ailem çok üzüldü. Endişelenmişler. Benim basın toplantısındaki görüntüme üzülmüşler." ifadelerini kullandı.

Nabi Avcı, görüşmelerin demokratik olgunluk içinde tamamlanması için elinden geleni yaptığını da söyledi. Avcı, bu konuda şu görüşü dile getirdi: "Arkadaşlarımız sükûnet ve olgunlukla CHP'li vekilin 12 saat süren konuşmasını dinlediler. İhtiyaçları nedeniyle ara vererek konuşmasına fırsat verdik. Düşünebiliyor musunuz 'Sahlep istiyoruz' diye not gönderdiler, gidip sahlep getirdik. Sorun, konuşma hakkı verip vermemek değil. Konuşmanın nerede ve hangi kurallarla yapılacağıdır. Şiddete başvurmamak, divanı çalışamaz hale getirmemek, komisyon başkanını çalışamaz hale getirmemek, kürsü işgal etmemek ve diğer arkadaşların konuşmasına yol açmamak üzere kendilerine imkân verdik. CHP'nin dünkü toplantının böyle olmasını istediği anlaşıldı. CHP, hem olay çıksın hem de medya tarafından takip edilerek sansasyon oluşturulsun istiyordu. Yine de ucuz atlattık. Böyle bir hazırlık ve tezgâh, ancak bu kadar ucuz atlatılabilirdi. İnşallah bu olaylar devam etmez ama devam edeceğine yönelik işaretler var. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce 'İkinci raundu var.' dedi. İnşallah öyle bir şeye girmezler."

Bu arada AK Parti'den komisyon toplantısına katılan 100'e yakın milletvekilinin 'düşen CHP'li vekili tekmeleyenler ş...siz' diyen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'ye dava açmayı tartışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber